Ønsker du å bli metningsdykker?

Skal du ned i det virkelige dypet, trenger du et eget sertifikat. Det får du med dette klasse 2-kurset. Her lærer du å dykke med – og oppholde deg i – en lukket dykkerklokke.

Metningsdykking tar ofte flere uker å gjennomføre. Du sover og spiser i trykkammeret – og dekomprimeres ikke før du er ferdig. 

Interessert?

Vi trenger toppfolk på bunnen også.

 • Hva lærer du?

  Kurset handler i stor grad om prosedyrer og nødprosedyrer ved bruk av lukket dykkerklokke på større dybder. Du lærer også mer om dykkefysikk, regelverk, dekompresjon, medisin og gasskalkulasjon relatert til metningsdykking.

  I tillegg gis det opplæring som IMCA Diver Medical Technician (DMT), et avansert førstehjelpskurs for dykkere.

  Du vil ha ca 30 dykk ut fra dykkeklokka på grunt vann, før kurset avsluttes med et dykk til mellom 80 og 100 meters dybde med påfølgende dekompresjon i trykkammer.

 • Opptakskrav

  For å begynne kurset må du ha minimum et års erfaring som yrkesdykker. Sertifikatet ditt må være anerkjent av HSE for dykking til 50 m offshore, se side 9 i dette dokumentet

  Du må også ha minimum 100 dykk og 100 timers bunntid ved kursstart. 100 dykk må være dypere enn 6 meter og ha en varighet på minimum 15 minutter, 20 av dykkene må være dypere enn 15 meter.
  Disse dykkene må du ha gjennomført etter du ble sertifisert som yrkesdykker.
  Du må ha gyldig helseattest for yrkesdykkere offshore.

 • Jobbmuligheter

  Jobbmarkedet for metningsdykkere er stort sett innenfor olje og gassrelatert dykking. Denne bransjen er i stadige endringer og vi anbefaler deg å undersøke mulighetene selv.

 • Sertifikater

  Ved bestått opplæring får du det norske Havindustritilsynets sertifikat for metningsdykking, klasse 2. Dette er listet av the International Marine Contractors Association (IMCA) som anerkjent for metningsdykking over hele verden.

  I tillegg mottar du IMCA DMT sertifikat.