Som yrkesdykker får du se det ingen andre får.

Det er noe helt spesielt ved å jobbe under vann. Det er tungt, men samtidig befriende. Bevegelser går tregt. Tiden går fort. Du er kanskje helt alene – men alltid en del av et lag.

Er du mer redd for kjedsomhet enn for mørket?

Kanskje er det yrkesdykker du skulle vært.

Uansett om du har bestemt deg eller vil ha muligheten åpen: NYD er kanskje verdens beste sted å forberede seg. 

Du lærer både det praktiske og teoretiske om dykkemedisin, dykkefysikk, dekompresjonstabeller, sjømannskap, undervannsarbeid og potensielle farer. Du får selvsagt tilbringe mye tid under vann, og vi er kompromissløse på sikkerhet. Du lærer mange ulike dykkemetoder. Når du er ferdig med kurset, kan du på forsvarlig vis dykke ned til 50 meters dyp.

 • Hva lærer du?

  Kurset er inngangsbilletten til dykkebransjen. Fokuset er på å lære deg trygg og effektiv dykking, samtidig som du lærer prinsippene ved ulike arbeidsoppgaver under vann.

  Kurset starter med en teoretisk modul hvor du blant annet lærer dykkemedisin og fysiologi, regelverk og HMS-arbeid, dykkefysikk, utstyrslære, risikohåndtering, kommunikasjon, sjømannskap og bruk av dykketabeller.

  I den praktiske modulen lærer du en rekke ulike dykkemetoder. Dykking med selvforsynt utstyr, åpen og lukket dykkeklokke med varmtvannsdrakter, de vanligste dykkemaskene og hjelmene i bransjen, bruk av trykkammer og bruk av Nitrox som pustegass.

  Av arbeidsoppgaver lærer du blant annet sveising, skjærebrenning, løfteoperasjoner, betongkonstruksjon, inspeksjon, søk, og hydraulisk- og trykkluftsdrevet verktøy.

 • Opptakskrav

  For å begynne kurset må du være fylt 18 år og ha fullført 9-årig grunnskole. Du må kunne svømme 400 meter, kunne holde pusten i 45 sekunder under vann og ha helseattest for yrkesdykkere.

  Det er en fordel at du er praktisk anlagt og har erfaring med typiske håndverksfag, men dette er ikke et krav for å søke.

  Det er ikke nødvendig med dykkererfaring.

 • Jobbmuligheter

  Arbeidsmarkedet for dykkere er godt, men du må være arbeidsom, fleksibel og villig til å reise.

 • Sertifikater

  Ved bestått opplæring får du det norske Havindustritilsynets sertifikat for overflateorientert dykking til 50 meter offshore. Dette er listet av the International Marine Contractors Association (IMCA) som anerkjent for dykking over hele verden.

  I tillegg mottar du dykkebevis B etter Arbeidstilsynets forskrift om innaskjærs dykking til 50 meter, og the International Diving Schools Association (IDSA) Level 3 sertifikat.

 • Betaling

  Kurspris kr 65 000,-
  Når depositum er innbetalt kr 5000,- er du sikret plass på kurset.
  Du kan betale med kort ved påmelding eller innbetale depositum
  på konto 6244 05 03808.
  Ved avmelding vil depositum tilbakeføres
  -administrasjonsgebeyr på kr 1.500,-

  Helsesjekk kan foretas på skolen kr 3.800,-
  Loggbok kr 275,-
  Utstedelse av sertifikat kr 900,-